boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Hamnet

hamnet ofarrell
  • Hamnet
  • Maggie O'Farrell
  • € 27,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Dit is gewoon een heel goed boek.

Van Lot:
Waarom schreef de vader een toneelstuk dat in naam zo lijkt op zijn overleden zoon, Hamnet? De vader is uiteraard William Shakespeare, het toneelstuk Hamlet, de zoon Hamnet, die 4 jaar ervoor overleed. In Hamnet onderzoekt Maggie O’Farrell deze vraag aan de hand van portretten, perspectieven, van alle familieleden van een op Shakespeare gebaseerde toneelschrijver. Met name zijn eerste liefde en vrouw Agnes, die haar zelfstandigheid probeert te behouden tussen het zorgen voor haar kinderen, haar zeer aanwezige schoonouders en zeer afwezige geliefde en de rol die haar als vrouw in de 16e eeuw wordt opgelegd. Dit is gewoon een heel goed boek. Dat je ’t weet.

De uitgever:

Op een zomerdag in 1596 gaat Judith, een jong meisje uit Stratford-upon-Avon met een flinke griep in bed liggen. Haar tweelingbroer Hamnet zoekt overal vergeefs om hulp. Hun moeder, Agnes, is ver buiten het dorp met haar geneeskrachtige planten in de weer. Hun vader werkt in Londen als toneelschrijver. Beide ouders hebben nog geen idee dat een van hun kinderen de week niet zal overleven. Hamnet is een aangrijpende pageturner geïnspireerd op de zoon van William Shakespeare. Het is het verhaal van een zoon van een handschoenmaker die in navolging van de liefde zijn vaders regels aan zijn laars lapt, het verhaal van de vrouw voor wie hij valt, en hun familie. Een verhaal over moed, verdriet en liefde, over de unieke band tussen tweelingen, en over een vlo die in Alexandrië op een schip richting Europa terechtkomt. Maar bovenal het onvergetelijke verhaal van een jongen wiens naam werd gegeven aan een van de meest gevierde stukken ooit geschreven.

ISBN 9789038808345
Uitgever Nijgh & Van Ditmar
Verschenen 2020