boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De haas met ogen van barnsteen

haas met ogen van barnsteen edmund de waal
  • De haas met ogen van barnsteen
  • Waal, Edmund de
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Eindelijk weer leverbaar!

Eindelijk is de klassieker, zo mogen we het wel noemen, van Edmund de Waal weer leverbaar. De titel veranderde al een paar keer, maar nu heet het boek: De haas met ogen van barnsteen. Het is opnieuw vertaald, maar uiteraard nog steeds hetzelfde verhaal: de netsukeverzameling van een ver familielid van De Waal vormt het uitgangspunt voor een familiegeschiedenis die meerdere eeuwen omspant.

Van de uitgever:
Aan het einde van de negentiende eeuw koopt Charles Ephrussi, een schatrijke graanhandelaar en kunstliefhebber, een verzameling netsukes: traditionele Japanse figuurtjes van ivoor of hout. De kostbare beeldjes worden een geliefd familiebezit. Wanneer veeritg jaar later de nazi’s Wenen bezetten en de Joodse familie Ephrussi wordt afgevoerd is ook het lot van de collectie onzeker. Dankzij een onverwachte wending en de moed van één vrouwvinden de beeldjes hun weg terug naar de familie. In De haas met ogen van barnsteen vertelt Edmund de Waal het illustere verhaal van zijn familie en hun bijzondere bezit.

ISBN 9789023497455