boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Groot Biegel sprookjesboek 9789025774684

  • Groot Biegel sprookjesboek 9789025774684
  • Paul Biegel
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Sla dit boek ergens open, begin een verhaal en er verschijnt een zachte glimlach op je gezicht. Wat is de Nederlandse taal toch mooi. Wat kan een verhaal toch goed verteld worden. Wat is lezen toch heerlijk.

Afgelopen zaterdag werd het Groot Biegel Sprookjesboek al enthousiast besproken in De Taalstaat op Radio 1. Dat was meteen duidelijk in de bestellingen. En terecht! Als je het mij, Lot, vraagt, is Paul Biegel de beste kinderboekenschrijver uit de twintigste eeuw. In zijn verhalen lopen dwergen, elfjes, piraten en rovers rond, stuk voor stuk invoelbare personages. Zijn decors zijn sprookjesachtig, van onderwaterpaleizen tot koperen burchten tot poppenhuizen op zolder, zo treffend beschreven dat ze in je geheugen blijven tot je volwassen bent. Biegels taal is gemaakt om voor te lezen, wat heerlijk is zowel voor kind als ouder. Bovendien heeft zijn werk iets tijdloos, terwijl veel van zijn beste werk. uit de jaren ’60 en ’70 stamt. Mijn moeder las zijn boeken mij voor, ik las ze mijn kinderen voor en zij hebben zich voorgenomen ze weer aan hun kinderen voor te lezen.

Van de uitgever:

Paul Biegel noemde zichzelf ‘een ouderwetse sprookjesschrijver’. En een rasechte verteller, dat was hij. Vanuit zijn befaamde schrijfstoel schreef Paul Biegel het ene geliefde verhaal na het andere. Bijvoorbeeld een verhaal over een witte zwaan die naar de sterren vliegt, en eentje over een jongetje dat op wonderbaarlijke wijze zijn lievelingsbeer terugvindt. Of het verhaal over de dieren uit het bos die hun jager een plechtige begrafenis geven. Waar hij ook over vertelt, moeiteloos sleept hij je mee naar zijn fantasievolle, unieke werelden. In deze verhalenbundel zijn 30 van Paul Biegels allermooiste verhalen verzameld. Stuk voor stuk zijn ze rijk geïllustreerd door Charlotte Dematons. Met haar schilderachtige tekeningen weet zij de Biegelsfeer perfect te verbeelden. Het ‘Groot Biegel sprookjesboek’ is met zijn heerlijke sprookjes en prachtige illustraties dan ook een waar genot om voor te lezen. Of om zelf te lezen natuurlijk!

ISBN 9789025774684
Uitgever Gottmer
Verschenen 2021
Bladzijden 184 blz.
Bindwijze hardcover