boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Het groeit! Het leeft!

marjolijn van heemstra het groeit het leeft
  • Het groeit! Het leeft!
  • Heemstra, Marjolijn van
  • € 15,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Haar columns uit Trouw

Wanneer ik de columns van Van Heemstra over haar ouderschap lees, word ik rustig van binnen. Er treedt een stille troost op. Haar overwegingen over het moederschap zijn herkenbaar, vooral herkenbaar in hun verwarring. Van Heemstra laat ruimte voor tegenstrijdigheid, onafheid, ambiguïteit. Ze hoeft het niet te weten. Dat lucht me op. Ik hoef het dan ook niet te weten. Gelukkig maar. Ik weet het vaak niet. Of: wist het vaak niet. Mijn kinderen zijn al uit die kwetsbare beginperiode en zijn nu van die robuuste schoolkinderen die niet van het eerste stootje omvallen.

Van de uitgever:
Vlak na de geboorte van haar zoon vroegen mensen aan Marjolijn van Heemstra of het ouderschap zwaarder was dan ze verwachtte. Haar antwoord was nee, maar ‘wel eindeloos veel raarder’. Ze bevond zich opeens in een wereld van lapjes, knisperdingen, halfslaap, verpletterende liefde en nieuwe angsten. Marjolijn moet wennen aan haar nieuwe rol als moeder, met de daarbij behorende nieuwe taal van het baby-universum. En het aller-raarste woord is misschien nog wel de naam van haar pasgeboren zoon. Alsof ze een geheim onthult. Zo volgen we haar in haar eerste twee jaar als kersverse moeder. Elke week belanden we met haar in een nieuwe fase. Van een zacht slapende baby en een brabbelende dreumes ontwikkelt haar zoon zich tot een kleine besliste peuter.

ISBN 9789059367401
Uitgever Uitgeverij Cossee
Verschenen 2017
Bladzijden 173 blz.
Bindwijze paperback