boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Greenfeast - lente, zomer

greenfeast slater
  • Greenfeast - lente, zomer
  • nigel slater
  • € 27,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Haal het niet in je hoofd om mierikswortel uit een potje te gebruiken

Aby:
Er kwam een man de winkel in die een kookboek kogt van Nigella Lawson. Nu ben ik een fan van haar kookboeken (vooral die over toetjes), dus ik sprak hem erover aan. Hij vertelde me dat de boeken van Lawson de favoriete kookvoeken waren van zijn eigen favoriete kok: Nigel Slater. Voor mij genoeg reden om er eens in te kijken. En het resultaat is niet teleurstellend. Niet te ingewikkelde vega-recepten, met goede adviezen over de bereiding, en vermaningen over gemakszucht (haal het niet in je hoofd om mierikswortel uit een potje te gebruiken). Een ovenschottel met ricotta, eireen en asperges lijkt me wel wat. Of Pasta met mierik (niet uit een potje).

De uitgever:
In Greenfeast – Heerlijke groenterecepten voor de lente en de zomer – deelt Nigel Slater een levendige en vrolijke verzameling van de gerechten die hij aan het einde van de dag op tafel zet.
Met meer dan 110 eenvoudige, prachtige seizoensgebonden recepten waarin groenten een hoofdrol spelen is dit een inspirerend kookboek met verrassende receptvariaties die binnen 30 minuten op tafel staan en dus volop inspiratie bieden voor de doordeweekse maaltijd.
‘Een groot deel van mijn doordeweekse maaltijden bevat vlees noch vis. Het is simpelweg de manier waarop mijn eetgewoonten de laatste jaren zijn veranderd.’ Nigel Slater

ISBN 9789059569621
Uitgever fontaine
Verschenen 2020
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze hardcover