boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Gouden bergen

gouden bergen francis spufford
  • Gouden bergen
  • Spufford, Francis
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Gouden bergen

In de aanstaande winter van 1746 komt Mister Smith aan in New York. Met een geldwissel voor 1000 Britse ponden. New York telt op dat moment 7000 inwoners, een dorp voor de Londenaar Smith. De notabelen uit het stadje kunnen de wissel amper inwisselen en trekken dan ook meteen zijn geloofwaardigheid in twijfel. 60 dagen heeft Smith om te bewijzen dat hij een eerzaam man is en geen charlatan. Dat is nog geen makkelijke opgave, want de tenen van de New Yorkse burgerij zijn lang en de lontjes kort. Zal Smith slagen in zijn geheime missie? Het ultieme Jólabókaflód-boek! Je stapt met Smith van boord en bent uren achter elkaar in pittoresk, Dickensiaans 18e eeuws New York, maar beschreven met een scherpe en spottende, hedendaagse pen die je op het puntje van je stoel houdt.

Van de uitgever:
1746: De charmante Mr. Smith komt aan in New York met een wisselbrief van 1000 Britse ponden, een astronomisch hoog bedrag. Wie is hij en hoe komt hij aan dat geld? Het New York van die tijd is een dorp vergeleken bij het tien keer zo grote Londen, en hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Algauw wordt hij opgenomen in de Brits-Nederlandse upperclass . Hij gaat mee naar de kerk, laat zich strikken voor een rol in een toneelstuk en wordt verliefd. Maar keer op keer slaat Smith de plank mis, want in de Nieuwe Wereld gelden heel andere regels dan in het Oude Europa.

ISBN 9789046822388
Uitgever Nieuw Amsterdam
Verschenen 2017
Bladzijden 368 blz.
Bindwijze Ingenaaid