boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De goede zoon

De goede zoon Rob van Essen
  • De goede zoon
  • Essen, Rob van
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

De goede zoon won deze week de Libris Literatuurprijs. Zeer terecht als je het ons vraagt. Dit boek is een plezier om te lezen als je van gelaagdheid houdt, van romans vol ideeën, die zich niet in één keer laten samenvatten. Lees verschillende recensies over dit boek en elke recensie geeft een andere samenvatting van de inhoud. Volgens mij gaat het over een man die zich niet meer helemaal thuis voelt in de tijd, in zijn leven misschien ook. Hij beziet de wereld om zich heen en vraagt zich af waar de wereld is gebleven waarin hij zich thuis voelde. De vraag die ik me tijdens het lezen steeds stelde was: verzoent hij zich uiteindelijk met de tijd of vlucht hij in fantasie?
Een zwaar onderwerp? Geenszins. Van Essen schrijft op een grappig nuchtere manier over robots en kunstmatige intelligentie, over dementerende moeders en eenzame levens. Echt een aanrader!

Van de uitgever:
In De goede zoon trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s. De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

ISBN 9789025453411
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2018
Bladzijden 384 blz.
Bindwijze Paperback