boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

god onder de mensen

god onder de mensen tellegen
  • god onder de mensen
  • toon tellegen
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Korte verhalen over de twijfels en emoties van god onder de mensen

Aby
Toon Telegen weet niet alleen wat er zicht in de hoofden van Eekhoornd en olifanten afsperelt, ook heeft hij de drijfveren en het doen en laten van god in het snotje. In korte verhalen beleeft de o zo menselijke god twijfels en emoties, en zet hij aan tot denken over het hogere, Ik vind ’t mooi.

de uitgever:
‘God wist alles, maar niet of hij wel bestond.’
God bestaat steeds opnieuw in Toon Tellegens gedachten. Soms is hij een kluizenaar, dan weer wordt hij wegens wangedrag aangehouden of is hij een buitengewoon goede balletdanser. Ook in de zomer draagt hij een dikke winterjas en regelmatig twijfelt hij eraan of de mensen van hem houden. Gelooft hij wel in zichzelf ? Hij zit een keer in iemands hoofd, hij wordt betrapt op overspel, hij bedenkt een nieuwe, betere God, hij is af en toe onredelijk en kwaadaardig. Maar ook liefdevol en onzeker. Hij lijkt verdacht veel op een mens, maar is toch steeds God.
Toon Tellegen speelt op weergaloze wijze met onze ideeën, gevoelens en verlangens over het bestaan van God in de wereld: briljant, diepzinnig en ongelooflijk geestig.

ISBN 9789021425399
Uitgever Querido
Verschenen 2021
Bladzijden 136 blz.
Bindwijze hardcover