boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

gloei

gloei van de vendel
  • gloei
  • Edward van de Vendel, Floor de Goede
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Gloedvolle interviews met jongeren

Aby:
De seksuele oriëntatie van anderen boeit me zelden. Zolang die anderen niet heel nauw bij mij betrokken zijn (en wat menselijke grenzen in acht nemen), moet iedereen het zelf weten wat ze met wie willen doen. Maar dat maakt de verhalen van jongeren die anders zijn dan anderen toch niet minder interessant. Wat maken ze mee, wat weerhoudt hen ervan te worden wie ze zijn, welke obstakels kwamen ze tegen, hoe ontdekten ze de mogelijkheden die er waren.
In een van de intervews wordt beschreven hoe belangrijk het voor jongeren is om over anderen te horen, te lezen, anderen die net zo zijn als zij, om te ontdekken wat kan, om te ervaren dat ze niet alleen staan. Ik denk dat deze bundel daar zeker aan kan bijdragen. En daarnaast is het boek leerzaam voor ieder medemens. Zo weet ik nu dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen romantische aseksuelen (harten-aas) en a-romantische aseksuelen (schoppen-aas).
Fijne tekeningen en gedichten ook.

De uitgever:
In deze bundel laat Edward van de Vendel twintig jongeren tussen de zestien en de drieëntwintig jaar aan het woord. Hun ontroerende persoonlijke verhalen geven een breed beeld van de ‘queer’ jongeren van nu. Ze vertellen uitgebreid en openhartig over alles wat er in hun leven gloeit: liefde, woede, ambitie. Daarin zijn ze zeer verschillend: van de achttienjarige paralympische zwemkampioen tot de Syrische bootvluchteling. Hoe divers ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: hun geaardheid of hun gender wijkt af van die van de meerderheid. Hun verhalen ontroeren en laten je niet zelden met ingehouden adem verder en verder lezen.
Ieder interview wordt voorafgegaan door een gedicht dat Van de Vendel maakte naar aanleiding van het gesprek, en een getekend portret door Floor de Goede.

ISBN 9789045124537
Uitgever querido
Verschenen 2020
Bladzijden 496 blz.
Bindwijze paperback