boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Gesprekken met mijn tuinman

Gesprekken met mijn tuinman cueco
  • Gesprekken met mijn tuinman
  • Henri Cueco
  • € 19,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Gesprekken tussen twee oudere mannen over kunst, leven, de natuur

Aby:
Een boek zonder wilde actiebeschrijvingen, maar vooral diaoog tussen twee heren, een tuinman en een tekenaar, over tuinieren, kunst, familie, rezien en uiteindelijk ook over gezondheid.
Voer voor dialoogminnaars, die ook wel eens willen puzzelen op een tekst en de betekenis daarvan.

De uitgever:
Twee mannen op leeftijd. De een werkt in de tuin, hij raapt noten, teelt aardappelen, maait het gras. De ander werkt in zijn atelier en tekent diezelfde noten, de aardappelen, het gras. De een is tuinman, de ander kunstenaar. Na het werk praten ze. Het ene onderwerp leidt tot het andere: worteltjes, het leven; pompoenen, de dood; prei, jaloezie; bonen, kunst; doperwtjes, ziekte; aalbessen, reizen. ‘Lees het! Het zal u vertellen over schoonheid.’ – Le Figaro ‘Een boek van humor, emotie en soberheid. Zolang kunstenaars en tuinmannen met elkaar praten, ligt er voor mens, kunst en tuin een mooie toekomst in het verschiet.’ – l’Express ‘Cueco schetst op kalme, zachte toon het portret van de man die simpelweg zijn vriend is. Om wat er tussen de twee mannen is, benijden we hem; en voor dit boek, dat bitter en zacht is als salieblad, bedanken we hem.’ – Zurban ‘Een betoverend en intens boek.’ – The Independent on Sunday

ISBN 9789492068705
Uitgever nbc oevers
Verschenen 2021
Bladzijden 144 blz.
Bindwijze paperback