boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

García Márquez en de Honeymoonquiz

García Márquez en de Honeymoonquiz, Boersen
  • García Márquez en de Honeymoonquiz
  • Lisa Boersen
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Persoonlijke verhalen met een boodschap voor ons en onze toekomst

Aby:
Ik ken Lisa als hoogstintelligente, hoogstelegante, hoogststoere kinderboekenschrijfster en nog zo wat, en was nieuwsgierig naar haar persoonlijke familieverhalen, naar wat haar gevormd heeft. Ik ben bepaald niet teleurgetseld. Ze weet het persoonlijke, het familiaire in een groter geheel te plaatsen.

De uitgever:
In “García Márquez en de Honeymoonquiz” zoekt Lisa Boersen naar antwoorden. Ze is de dochter van een Nederlandse vader en een Dominicaanse moeder. Ze groeide op in het land van haar vader, maar haar wereldbeeld is ook gevormd door de verhalen die haar moeder haar altijd vertelde. Verhalen over kleurrijke personages die je hart veroveren en je bijblijven, zoals ze Boersen bijbleven en haar gids zijn in het leven. Nu zij zelf kinderen heeft, staat ze voor de vraag welke verhalen zij aan hen wil doorgeven. Wat vertellen ze over veerkracht en verzet? Over klasse, geloof, of wat het betekent om ‘thuis’ te zijn? Met scherpzinnigheid en humor verbindt Boersen oude familieverhalen aan persoonlijke anekdotes. Het resultaat is een rijke essaybundel, die laat zien hoe het is om met meer culturen op te groeien, maar die vooral doet beseffen hoezeer we gevormd worden door onze verhalen.

ISBN 9789045045696
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2022
Bladzijden 120 blz.
Bindwijze hardcover