boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Falend licht

falend licht krastev holmes
  • Falend licht
  • Ivan Krastev en Stephen Holmes
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Leesclubboek over hoe het Westen de Koude Oorlog won maar de vrede verloor

Met de leesclub non-fictie lezen we maart 2020  “Falend licht” van Ivan Krastev en Stephen Holmes.
Waarom is de introductie van de liberale markteconomie in de voormailge oostbloklanden zo anders verlopen dan gehoopt/verwacht?

De uitgever zegt er het volgende over:
Ivan Krastev en Stephen Holmes geven in Falend licht een scherpzinnige analyse van onze politieke cultuur. Het idee, de belofte, was dat Oost-Europese landen na de val van de Muur steeds meer op West-Europa zouden gaan lijken. Maar anno 2019 worden we wakker in een wereld waarin het Westen juist steeds meer inspiratie lijkt te putten uit de antiliberale populistische leiders uit de voormalige Sovjet-Unie. Ergens is iets verschrikkelijk misgegaan, dat staat vast. In Falend licht, dat zowel politieke psychologie, geopolitieke analyse als cultuurkritiek is, laten Krastev en Holmes overtuigend zien dat we terug moeten naar 1989 om de wereld van vandaag te begrijpen. In dat jaar werd Oost-Europa min of meer verplicht het westerse liberale model over te nemen. De wrok hierover resulteerde uiteindelijk in het xenofobe populisme van vandaag. Ironisch genoeg lijken de rollen nu omgedraaid. Het einde van de geschiedenis bleek het begin van het tijdperk van imitatie.

ISBN 9789045038957
Uitgever atlas contact
Verschenen 2019
Bladzijden 288 blz.
Bindwijze paperback