boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

fake history 9789464103632

fake history teeuwisse
  • fake history 9789464103632
  • Jo Hedwig Teeuwisse
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Heerlijke weetjes over leugenachtige historische weetjes

Aby:
Dit is een luchtig maar ook interessant non-fictieboek voor tussendoor. Heel erg veel (100?) korte stukjes over moin of meer bekende histirische feitjes die geen feitjes blijken te zijn. De onderwerpen zijn erg divers (Van de taart van marie-antoinette tot fakkels in de middeleeuwen tot de kerstman van coca-coa en de herkomst van de nazi-groet), dus het is voor elk wat wils. En er zit ook nog een boodschap achter (ja, geschiedenis is wel leuk; nee, je moet niet alles geloven wat je hoort of ziet; ja, je kunt zelf bijdragen aan een waardachtiger waarheid).

De uitgever:
De geschiedenis vertelt ons iets over wie we zijn en waar we vandaan komen. Toch kom je dagelijks valse beweringen over het verleden tegen in het nieuws, in kranten en vooral op sociale media. Jo Hedwig Teeuwisse is op een eenvrouwsmissie om historische misvattingen te ontmaskeren en de waarheid terug te winnen, van de uitspraak ‘Laat ze taart eten’ die ten onrechte aan Marie Antoinette wordt toegeschreven tot de apocriefe hoorns die vikinghelmen sierden.
In Fake history ontkracht Jo Hedwig Teeuwisse 101 mythen, zodat je jezelf kunt wapenen om valse geschiedenis te herkennen en te weerleggen.

ISBN 9789464103632
Uitgever Horizon
Verschenen 2023
Bladzijden 495 blz.
Bindwijze paperback