boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Exit West

Exit West Mohsin Hamid
  • Exit West
  • Hamid, Mohsin
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Exit West van Moshin Hamid verscheen al vorig jaar voor de zomer, maar ik las het pas onlangs. Gelukkig liet ik me overhalen door een klant van de winkel én door de eerste zin! Ook dit boek raad ik iedereen aan. Een mooiere ode aan vluchtelingen kan je je niet voorstellen.

Saïd en Nadia ontmoeten elkaar in hun stad. Op de achtergrond speelt onrust, maar die is nog niet in hun gebied aangekomen. Ze worden verliefd terwijl de onrust toeneemt en uiteindelijk belsuiten ze samen te vluchten. Hamid beschrijft hun tocht, niet het letterlijke vluchten, maar het vestigen in een nieuwe, op hol geslagen wereld met alle angst, onzekerheid en prille hoop van dien. Geen vrolijk, maar wel een uitermate menselijk en ergens ook hoopvol verhaal.

Dit boek heeft alles in zich: mooie personages, zinnen om te onthouden (‘The End of the World can be cosy at times’), hoopvolle levensvisie, sterke vrouw, interessant experimenteel literair middel en een warme vertelstem.
Deze roman hoort op de lijst 1000 of 500 of 100 boeken die je gelezen moet hebben.

Van de uitgever:
Twee jonge mensen ontmoeten elkaar in een stad aan de vooravond van een burgeroorlog. De moderne Nadia wordt verliefd op de aardige en bescheiden Saïd, terwijl de situatie in het land steeds explosiever wordt. Dan horen ze over deuren die je, tegen betaling, naar een veiligere plaats in het Westen leiden. Als Saïd en Nadia geen andere mogelijkheid meer zien, besluiten ze over de drempel te stappen, richting een onbekende wereld.
Exit West is een liefdesverhaal in tijden van migratie. Mohsin Hamid vat in deze intieme roman de dagelijkse realiteit samen van het tegemoet treden van een onzekere toekomst en het achterlaten van hetgeen je liefhebt.

ISBN 9789023466512
Uitgever De Bezige Bij
Verschenen 2017
Bladzijden 222 blz.
Bindwijze Hardcover
Andere talen Engels - €12,95