boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Eros, bitterzoet

Eros, bitterzoet Carson
  • Eros, bitterzoet
  • Anne Carson
  • € 24,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

De heerlijke denktrant van een groot denker leidt tot een poëtisch essay over de bittere kant van liefde en verlangen

de uitgever:
In de poëzie van antieke dichters als Sappho en Archilochus wordt Eros, de Griekse god van het verlangen, verbeeld als een paradox die zich laat omschrijven met het woord ‘bitterzoet’. Anne Carson onderzoekt in Eros, bitterzoet de verreikende implicaties van deze contradictie. Ze laat zien hoe de literaire verbeelding van verlangen verband houdt met uiteenlopende verschijnselen als de uitvinding van het Griekse alfabet, de wil tot kennis en de dynamiek van metaforen. Aan de hand van het werk van onder anderen Roland Barthes, Lev Tolstoi en Virginia Woolf verbreedt Carson haar zoektocht naar het verband tussen erotisch verlangen en de aantrekkingskracht van kennis. Steeds weer ontdekt ze een beweging voorbij het bekende, een reiken naar het onbekende. Eros is een werkwoord.
Anne Carson (1950) is een Canadese dichteres, classica, essayiste en vertaalster. In haar teksten verbindt ze poëzie met proza, vertaling en kritiek. Voor dit experimentele oeuvre ontving ze vele prijzen, waaronder de Lannan Literary Award en de T.S. Eliot Prize for Poetry.

ISBN 9789490334352
Uitgever octavo
Verschenen 2022
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze paperback met flappen