boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

En we noemen hem

en we noemen hem heemstra
  • En we noemen hem
  • Marjolijn van Heemstra
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

What's in a name?

Aby:
Een naam bedenken voor je kind? Je loopt de familienamen af, bladert door een boekje, maakt enorme lijsten en kiest. Moeilijk is het niet echt, in vergelijking met het realiseren van wereldvrede. Maar wat nu als je door het verleden gedwongen bent een naam te geven, en je er gaandeweg achterkomt dat die naam misschien niets is om trots op te zijn?
Dit boek volgt zo’n situatie, gezien vanuit de moeder, die gaandeweg de minder fraaie familiegeschiedenis ontrafelt.
Fijn boek. Zeer de moeite waard. Ook voor hen die geen kindernamen hebben bedacht, of willen bedenken.

De uitgever:
Hoelang duurt een oorlog echt? Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie ‘foute Nederlanders’ komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad. Op haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze ‘bommenneef’ was – met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de Sinterklaasmoorden. Met de buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of een ordinaire misdadiger? En we noemen hem is een spannende pageturner over mythe en werkelijkheid, goed en fout en de vraag wat een pasgeboren baby met zijn voorouders te maken heeft.
‘Een beeldschone roman over het belang van mythes en de noodzaak ze te ontrafelen.’ – Tommy Wieringa

ISBN 9789492478375
Uitgever das mag
Verschenen 2017
Bladzijden 218 blz.
Bindwijze paperback