boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

En we noemen hem

En we noemen hem Marjolijn van Heemstra
  • En we noemen hem
  • Heemstra, Marjolijn van
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Marjolijn van Heemstra zal haar eerste kind noemen naar ‘Bommenneef’, de neef die een heldhaftige aanslag pleegde op een verrader. Na de oorlog pas, dat wel. Van Heemstra erfde zijn ring en de vraag of ze een kind wilde vernoemen. Als ze zwanger is rijst ineens de vraag: waarom eigenlijk? Wat was bommenneef voor een man? Hoe stak zijn heldendaad in elkaar? Van Heemstra schrijft in glashelder proza, alsof er altijd koel licht naar binnen schijnt in haar taal. Haar boek voert langs haar zoektocht naar antwoorden en door haar zwangerschap.

Van de uitgever:
Hoelang duurt een oorlog echt? Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Drie ‘foute Nederlanders’ komen om het leven. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad. Op haar achttiende krijgt Marjolijn een ring die van deze ‘bommenneef’ was – met het verzoek haar eerste zoon naar hem te vernoemen. Als ze jaren later in verwachting is, begint ze een zoektocht naar het ware verhaal achter de Sinterklaasmoorden. Met de buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of een ordinaire misdadiger? En we noemen hem is een spannende pageturner over mythe en werkelijkheid, goed en fout en de vraag wat een pasgeboren baby met zijn voorouders te maken heeft.

ISBN 9789492478375
Uitgever Das Mag
Verschenen 2017
Bladzijden 215 blz.
Bindwijze Paperback