boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Een opsomming van tekortkomingen

opsomming van tekortkomingen kaft
  • Een opsomming van tekortkomingen
  • Boermans, Ine
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Van ons:
Een zeer goed ontvangen debuut!
‘Haar kleine roman is buitengewoon grappig én naargeestig. Zelfs de ergste voorvallen beschrijft ze sprankelend.’ – Judith Eiselin (NRC)

Van de uitgever:
In Een opsomming van tekortkomingen probeert Lot haar weg te vinden in een karig met familiegeluk bedeeld leven. Haar nieuwe psycholoog lijkt niet echt te kunnen verklaren waarom ze zo vaak overmand wordt door verdriet. Als ze in een trein stapt, bijvoorbeeld, denkt Lot steevast aan nazi-transporten naar Auschwitz. En als ze worst eet denkt ze aan doodgeknuppelde varkens. De psych raadt haar aan om in die gevallen de sluizen maar eens goed open te zetten, maar ook dat lukt maar matig. Natuurlijk heeft haar jeugd ermee te maken. Die werd immers bepaald door een weinig complimenteuze vader, een pijnlijke echtscheiding en de vroege dood van haar moeder. En ook nu nog heeft haar vader invloed op haar leven. Er lijkt iets te veranderen als Lot haar eigen gezin vormt en een soort monument voor haar moeder begint te bouwen.

ISBN 9789493081864
Uitgever Orlando
Verschenen 2021
Bladzijden 176 blz.
Bindwijze paperback