boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen

  • Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen
  • Sally Coulthard
  • € 23,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen opent je ogen voor het enorme nut en de enorme invloed die schapen hebben gehad op tal van producten en culturele uitingen. Van de getallenstelsels en wetgeving via de Pest tot scheepsbouw en wereldpolitiek, overal is het spoor van het schaap in terug te vinden. Een heerlijk grasduinboek vol weetjes en feitjes aan elkaar gesponnen door een vaardige wever.

van de uitgever:

Schapen vallen nauwelijks op, we zien ze staan en rijden eraan voorbij. Maar wist je dat schapen de geschiedenis van de mensheid hebben gevormd zoals die nu is? Van de veroveringen van Dzjengis Khan tot het succes van de Medici-dynastie tijdens de Renaissance: schapen en hun wol hebben invloed gehad op vrijwel elk aspect van onze samenleving en cultuur.

Sally Coulthard weeft in Een kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen het rijke en fascinerende verhaal van deze dieren tot een levendig en kleurrijk tapijt.

ISBN 9789089898715
Uitgever Terra Lannoo
Verschenen 2021
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze Hardcover