boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Een kleine biologische moestuin

  • Een kleine biologische moestuin
  • Arthur Motté
  • € 19,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Lot:

Een kleine biologische moestuin van Arthur Motté is een toegankelijk basisboek voor tuiniers met eetbare ambities. Motté is een jong gastje. Hij begon een moestuin op basis van permacultuur in de tuin van zijn ouders. 15 m2 heeft hij en hij benut elke centimeter op een manier die de natuur respecteert. Hij behandelt aspecten van aanleg tot water geven tot plagen en schimmels die kunnen optreden. Meer een algemeen startersboek dan een plantengids. Gelukkig maar, want daarvan zijn er vele.

van de uitgever:

Een kleine biologische moestuin is geïnspireerd op methoden van de permacultuur. Dit boek laat eenvoudig zien hoe je van je moestuin (in alle seizoenen) een hoorn van overvloed kunt maken!

Midden in de siertuin van zijn ouders creëerde Arthur een paradijsje waarin groenten welig tieren, een tempel van biodiversiteit en pracht. Hij wil zijn passie voor en plezier in tuinieren graag met je delen. Geïnspireerd op methoden van de permacultuur weet hij op een paar vierkante meter enorm veel te verbouwen. Hij leert je sla op hoogte te telen, een insectenhotel te bouwen, naaktslakken te verjagen en courgettechips te maken. Hij legt simpel en duidelijk uit hoe je van jouw moestuin een hoorn van overvloed kunt maken! Een kleine biologische moestuin is een inspirerende rondleiding door de tuin van Arthur, in alle seizoenen. Arthur Motté heeft een passie voor tuinieren, fotografie, koken, piano spelen, … Zijn passie voor tuinieren is ontstaan door zijn fascinatie voor planten en hoe zulke kleine zaadjes kunnen uitgroeien tot enorme pompoenen. Omdat Arthur iets voor de planeet wilde doen, creëerde hij een moestuin van 15 m². Voor hem is biologisch, lokaal en petroleumvrij eten onbetaalbaar. Zijn droom: steden en het platteland vol met kleine moestuinen.

ISBN 9789050118033