boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Echte Amerikaanse jongens

amerikaanse jongens reynolds
  • Echte Amerikaanse jongens
  • Brendan Kiely en Jason Reynolds
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een fijn, heftig YA boek over raciaal gekleurd politiegeweld in de VS

Aby:
Een fijn, heftig YA boek over raciaal gekleurd politiegeweld in de VS, over de vraag of je de waarheid alleen moet kennen of ook publiekelijk moet uitspreken, over liefde en vriendschap en groepsdruk en familie en liefde en racisme en plichtsbesef.
Een goed boek om in het kader van normen en waarden te lezen en te bespreken.

De uitgever:
Samen met Brendan Kiely schreef Jason Reynolds Echte Amerikaanse jongens. Jason schreef de stukken van Rashad, Brendan die van Quinn.
Op vrijdagavond loopt Rashad nog even snel de supermarkt in. Hij eindigt buiten op de stoep terwijl een politie-agent op hem inslaat. Omdat hij iets liet vallen. Omdat een vrouw over hem struikelde. Omdat hij een zwarte jongen in wijde kleren is. Rashad belandt in het ziekenhuis en wil eigenlijk zo snel mogelijk terug naar zijn oude leven. Maar wat doe jij wordt gebruikt als nationaal voorbeeld van raciale ongelijkheid?
Quinn ziet alles gebeuren. Hij ziet de oudere broer van zijn beste vriend een klasgenoot in elkaar slaan. Hij vertelt niets – hij weet niet eens of hij het wel goed heeft gezien. Maar dan splijt de school (en het land) in tweeën en gaat de discussie niet meer alleen over Rashad maar over politiegeweld en racisme. Quinn realiseert zich dat hij moet begrijpen wat er is gebeurd, want omstander of niet, hij is een onderdeel van de geschiedenis. En het is aan hem om te bepalen welke kant van de geschiedenis dat is.Rashad en Quinn, een zwart de ander wit, allebei echte Amerikaanse jongens, worden beide geconfronteerd met racisme en vooroordelen. Om de wereld te kunnen veranderen, moeten ze allebei hun toekomst op het spel zetten. Hoe ver willen ze gaan voor gerechtigheid?

ISBN 9789463491563
Uitgever bossom books
Verschenen 2019
Bindwijze 320