boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

duurzaam-handboek-voor-de-luie-tuinier
  • Duurzaam handboek voor de luie tuinier
  • Loethe Olthuis
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

De titel van het boek zegt het al: Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Aby:
Ik heb een tuin, en ben lui. Zeker te kui om allerlei boeken te lezen over planten die ik niet herken en waardchijnlijk niet wil kennen (laat staan eten). Maar een boek dat me vrij snel en eenvoudig helpt om een beetje natuurlijk de boel op orde te brengen en te houden, en onderwijl ook vertelt hoe ik van zevenblad afkom (stop het in de soep) dat moet kunnen. Lekker toegankelijk geschreven, niet te veel gedoe (afgezien van het advies niet naar het tuincentrum te gaan, maar alleen maar bij de bio-kwekers spullen te halen), niks mis mee.

De uitgever:
Adviezen en praktische tips voor een duurzame tuin.
Klimaatverandering, stikstof, bestrijdingsmiddelen, vervuiling… soms lijken we machteloos te staan tegenover alle milieuproblemen. En waar kunnen we nog genieten van de natuur? Simpel: in je eigen tuin, of zelfs op je balkon. Want door het aanleggen van je eigen natuurtuin, groot of klein, maak je in één klap je eigen leefomgeving duurzamer, schoner, mooier en groener! Óók als je geen enkele ervaring met tuineren hebt.
In hetDuurzaam handboek voor de luie tuinier legt Loethe Olthuis, journalist en hartstochtelijk tuinliefhebber, in tien simpele stappen uit hoe je je eigen stukje bloeiende, weelderige natuur creërt. Ze vertelt je bijvoorbeeld waar gratis planten te vinden zijn. Hoe je je tuin klimaatbestendig kunt maken. Welke bloemen de meeste vlinders en bijen trekken en hoe er het hele jaar door kleur te zien is. Waarom je juist een luie tuinier moet zijn, zodat egels, vogels, insecten en andere dieren zich thuis voelen. En ze laat zien hoe je je eigen eettuin of smulbalkon met fruit en groente kunt aanleggen: kruiden in potten zijn al een prima begin.

Met leesbaar plezier en oog voor mensen-met-drukke agenda’s (die heeft ze zelf ook) beschrijft Loethe haar praktische natuurtuin-stappenplan zó dat je meteen wilt beginnen! Ga aan de slag en geniet van je eigen stukje natuur aan huis.

  • Welke planten op welke plek?
  • word vrienden met je onkruid
  • Denk ook aan de vogels
  • Maak een smultuin en zet kruiden in bakken
  • Stop met opruimen
  • Sla je tegels aan gort
  • Lok hommels en bijen met bloembollen

Loethe Olthuis is onderzoeksjournalist. Ze schrijft al meer dan 25 jaar over onder andere voeding en duurzaamheid; ze heeft een tiental boeken op haar naam staan. Haar artikelen verschijnen vooral in de Volkskrant, maar bijvoorbeeld ook in Radar+, One World en ELLE Eten. Daarnaast geeft zij lezingen over gezonde voeding, tuinieren en duurzaamheid. Loethe heeft een grote tuin met moestuin, waardoor ze de seizoenen op haar duimpje kent én altijd lekker eet. En ja: ze is een luie tuinier. Want dat geeft het mooiste resultaat.

ISBN 9789000372300
Uitgever spectrum
Verschenen 2020
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze hardcover