boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Duizend vaders

duizend vaders nhung dam
  • Duizend vaders
  • Dam, Nhung
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een ongewone familieroman voor de zomer: Duizend vaders van Nhung Dam

Zodra je begint te leven in Duizend vaders ben je verkocht. Een meisje, kind van Vietnamese bootvluchtelingen, vaderloos, beleeft haar harde werkelijkheid sprookjesachtig. Al maanden wordt het me aangeraden door een enthousiaste klant. Nu heb ik het opengeslagen en wil verder lezen. Verder. Verder. Echt, dit boek verrast.

Van de uitgever:
In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een Nederlands vrachtschip uit het water gevist. Ze zijn nog niet eens gewend, of de vader is alweer op de vlucht. De Chinese maffia zit het achtergebleven gezin op de huid. De dochter, die in Nederland is geboren en als enige de taal machtig is, raakt bekneld tussen de wanhoop en gekte van haar familie en de opvattingen en gewoonten van de oorspronkelijke bewoners. Enig wapen om te overleven in een wereld vol hoeren, tandpastaverkopers, gokverslaafden en bulldogfokkers is haar rijke verbeelding.
Duizend vaders is een even zuiver als tragisch verhaal waarin een dochter in een dreigend waterland grond onder haar voeten probeert te krijgen. Nhung Dam schreef haar wonderschone verhaal met een inzet die je zelden ziet: met grote noodzaak, met lichte toets en volkomen dichtbij.

ISBN 9789023498605