boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Dorp

dorp gilles van der loo
  • Dorp
  • Gilkes van der Loo
  • € 21,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Boeiende interactie tussen vogel, mens, geschiedenis en heden, moraal en feiten in een menselijk boek

Aby:
Op de achtergrond een vertelling over de recentere geschiedenis van het dorp Sloterdijk, op de voorgrond een verhaal over een oude man die een hem onbekende vrouw en haar kind helpt, en al helpend zijn niet-altij-even-fraaie verleden herleeft.
Ik vind de interactie tussen vogel, mens,  geschiedenis en heden, moraal en feiten bijzonder en boeiend.

De uitgever:
Melchior Bastiaanse is weduwnaar en beheerder van de kerk in een dijkdorp dat hij gedurende zijn leven opgeslokt zag worden door het grote Amsterdam. Maar zijn dorp is niet het enige wat hij verloor. Als Melchior op een regenachtige dag een klein meisje in zijn moestuin aantreft dat daar op zoek zegt te zijn naar een ijsvogel, komt de deur naar zijn verleden op een kier te staan. Hij biedt haar en haar moeder onderdak, maar trekt die deur daarmee steeds verder open. Op een stille winterdag zo’n zestig jaar geleden verdronk zijn klasgenootje Micha Meijer in een buitendijkse sloot. Was Melchior echt de vergeefse redder die het dorp daarna van hem maakte? Gilles van der Loo maakt voelbaar wat er gebeurt als we het goede in onszelf niet meer kunnen zien, en dat het nooit te laat is om het te hervinden. Met Dorp levert hij een geserreerde en lyrische roman af, waarin decennia menselijke geschiedenis door een ongebruikelijke, maar verbijsterend geloofwaardige stem worden vervat.

ISBN 9789028211049
Uitgever Van Oorschot
Verschenen 2021
Bladzijden 168 blz.
Bindwijze paperback