boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Donuteconomie

donuteconomie raworth
  • Donuteconomie
  • Kate Rawoth
  • € 17,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Ruimer kijken naar economie voor beginners

Aby
Tijdens mijn studie begreep ik er weinig van. Wat was toch die zekerheid dat er een macro-economisch evenwicht mogelijk was? Waar was de zekerheid op gestoeld waarmee beweerd werd dat het ene effect altijd sterker was dan het andere? Het vak wilde maar niet tot leven komen.
Kate Raworth haar boek deed iets voor me dat jaren studie me niet heeft kunnen brengen. Het gevoel dat anderen misschien geen gelijk hadden, maar dan met betere argumenten omkleed.
New-age econonie? Wel een beetje, de economie ingebed tussen de eerste levensbehoeften van de mens en de leefbaarheid van de planeet. Maar daar is niks mis mee.

De uitgever:
De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crisis werd niet voorspeld, laat staan voorkomen. Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt.
In Donuteconomie laat econoom Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Ze tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Dit alles resulteert in een alternatief en innovatief economisch model voor de 21e eeuw.

ISBN 9789046824795
Uitgever Nieuw Amsterdam
Verschenen 2017
Bladzijden 352 blz.
Bindwijze paperback
Andere talen engels - €16,95