boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Dit is mijn moeder

Dit is mijn moeder Tommy Wieringa
  • Dit is mijn moeder
  • Wieringa, Tommy
  • € 17,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Als opwarmertje voor de Boekenweek 2019, met als thema De moeder de vrouw, het Boek van de Week: Dit is mijn moeder van Tommy Wieringa. Niet alleen vanwege het thema, maar vooral vanwege het subtiele portret van Wieringa’s ouder wordende moeder in zorgvuldig gecomponeerde, los samenhangende fragmenten. Als het uit is, is je nieuwsgierigheid nog niet helemaal bevredigd en dat is goed.

Van de uitgever:
Als Tommy Wieringa twaalf jaar oud is, verkiest zijn moeder een avontuurlijker leven elders. Hoewel ze zeer aan elkaar zijn verknocht, wordt hun contact sindsdien getekend door strijd. Het laatste grote twistpunt tussen Wieringa en zijn moeder is de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zal worden. In dit fonkelende snoer van verhalen en herinneringen schetst Tommy Wieringa een even liefdevol als tragikomisch portret van hun tumultueuze relatie. ‘Ze was niet alleen mijn moeder, maar ook een van mijn meest geliefde personages. Een kleurrijker, avontuurlijker en onverschrokkener iemand ontmoette ik nog nooit. Een ontiegelijke lastpak, maar het zout der aarde.’

ISBN 9789082883008
Uitgever Uitgeverij Wieringa
Verschenen 2019
Bladzijden 188 blz.
Bindwijze Gebonden