boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Dingen die erger zijn

dingen die erger zijn
  • Dingen die erger zijn
  • Lennke Hope en anneloor van Heemstra
  • € 16,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Openhartige en leerzame strip over een jaar uit het leven van een vrouw met borstkanker

Aby:
Ik heb geen bostkanker gehad, maar ken wel wat mensen die het hebben doorgemaakt. Ik was er vast beter mee omgegaan als ik dat boekje toen had gehad en gelezen.
Fijn openhartig over emoties, feitelijk ziekteproces, de reacties van anderen, en de (voor de maakster) behulpzame gedachte dat er ook (soms zelfs lachopwekkende) dingen erger zijn dan borstkanker.

De uitgever:
‘Dingen die erger zijn’ is een bijzonder en aangrijpend stripverhaal voor volwassenen over borstkanker. Lenneke Hoope was 37 jaar toen ze onder de douche een knobbeltje in haar borst voelde. Toen ze de diagnose borstkanker kreeg volgde een jaar vol angstige, verdrietige, maar ook bizarre en grappige situaties. In dit stripverhaal lees je over haar ervaringen als borstkankerpatiënt: de chemo’s in het ziekenhuis, de merkwaardige reacties en adviezen uit haar omgeving, het ziek en uitgeblust op de bank liggen en het omgaan met een constant allesomvattende angst. De treffende tekeningen van Lennekes hartsvriendin Anneloor van Heemstra maken dit universele verhaal over ziek zijn op een bijzondere manier herkenbaar voor iedereen. Speciaal bedoeld voor vrouwen die zelf borstkanker hebben (gehad), of voor naasten en dierbaren.

ISBN 9789401304955
Uitgever Altamira
Verschenen 2021
Bladzijden 176 blz.
Bindwijze paperback