boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De diepst verborgen herinnering van de mens

  • De diepst verborgen herinnering van de mens
  • Sarr, Mohamed Mbougar
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Op bladzijde 80 al 6x hardop gelachen!

Van Lot:

Literaire brille, boekenwereld-tongue-in-cheek, de intelligent eigentijdse roman. De branie-achtige hoofdpersoon, Diégane Faye, overstelpt ons met zijn verhalen over de briljante, vergeten, verdwenen cultschrijver T.C. Elimane, de prententievolle Afrofrancofone schrijversclub waar Faye deel van uitmaakt en grandioze, vaak mislukkende seksuele avonturen. Ik lach regelmatig hardop, put mijn omgeving uit door eindeloze metaliteraire passages voor te lezen en app iedereen foto’s van goeie alinea’s. Sarr (1990, Dakar) wordt vergeleken met Bolaño’s Wilde detectives, maar Sarr heeft meer humor, tijdgeest en vaart. Vertaald door Jelle Noorman.

Van de uitgever:

Als de jonge Senegalese, in Parijs woonachtige schrijver Diégane Faye een legendarische literaire klassieker uit 1938 in handen krijgt, móét hij de mysterieuze schrijver ervan zien te vinden. Deze T.C. Elimane werd na de verschijning van zijn roman als ‘de zwarte Rimbaud’ gevierd, maar na een schandaal en de daaropvolgende racistisch getinte haatcampagne is hij van de aardbodem verdwenen. De labyrintische zoektocht naar Elimane zal Diégane tachtig jaar later naar Senegal, Frankrijk en Argentinië voeren, in een verslavend verhaal dat verweven is met de complexe erfenis van het kolonialisme.

ISBN 9789025472825
Uitgever Atlas Contact
Verschenen 2022
Bladzijden 464 blz.
Bindwijze Paperback