boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Diepe eb. Vijftig jaar dichter, vijftig gedichten

  • Diepe eb. Vijftig jaar dichter, vijftig gedichten
  • Willem Jan Otten
  • € 18,95

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

van Joost:

Wat fijn, een keuze uit het werk van een van mijn lievelingsdichters: Willem Jan Otten. En nu eens niet een waarin de gedichten in chronologische volgorde staan, zoals gebruikelijk is bij dit soort uitgaves. Nee, eigenlijk heeft Otten met bestaande gedichten uit zijn oeuvre een heel nieuwe bundel gemaakt, een bundel die weer een heel eigen verhaal vertelt. Zo is dit boekje twee dingen tegelijk. Ten eerste een heel fijne introductie in het dichterlijke oeuvre van Otten, perfect voor wie daar eens aan wil proeven. En het is ook een bundel waarin de gedichten reflecteren op het oeuvre waaruit ze zijn opgetild, waardoor het óók een must have is voor ervaren Ottenlezers als ikzelf.

van de uitgever:

Willem Jan Otten (1951) is een halve eeuw dichter: zeshonderd gedichten, elf bundels. Hij viert dit met de compositie van een nieuwe bundel op basis van vijftig dierbare gedichten uit eigen werk. In Diepe eb wordt een weg afgelegd, van geboorte tot geboorte. Halfweegs wordt een eind bereikt, of is het een wak, of een kattenluik, een portaal. Otten laat de volgorde waarin de gedichten zijn ontstaan links liggen. In Diepe eb verstrijkt de tijd als in een droom, terwijl elk gedicht afzonderlijk klaarwakker is, zintuiglijk, beeldend, aansprekend. Er ontstaat een ‘denkend landschap’, eilandduinen, onbeschaatste Ankeveense Plassen, Friese meren, Ierse kusten, een Sloterpark. Er worden mensen gekend, er gaan dierbaren verloren; er wordt liefde verklaard, God gemist. De dichter wordt man van, vader, raakt op leeftijd. Hij zwemt kamer voor kamer de palingfuik van de poëzie in.
ISBN 9789028222045
Uitgever Van Oorschot
Verschenen 2022
Bladzijden 72 blz.
Bindwijze hardcover