boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De zeven steden

zeven steden moller
  • De zeven steden
  • Violet Moller
  • € 29,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een fijne, fascinerende leeservaring, die nieuwsgierigheid op een voetstuk zet

Lot:
Voor de non-fictie leesclub lees ik Zeven steden van Violet Moller (29,99). Moller onderzoekt hoe kennis uit de oudheid – meer specifiek: het werk van Ptolemaeus, Galenus en Euclides – bewaard bleef tussen de instorting van het Romeinse Rijk in 500 en de Renaissance rond 1500. Aan de hand van de intellectuele bloei van 7 steden buiten of aan de rand van Europa legt ze uit hoe wetenschappers en liefhebbers teksten koesterden, kopieerden en aanpasten. Een fijne, fascinerende leeservaring, die nieuwsgierigheid op een voetstuk zet.

De uitgever:
‘Een fantastisch debuut van een talentvolle jonge auteur. Violet Moller brengt tot leven hoe kennis ons heeft weten te bereiken van de oudheid tot nu in een boek dat leest als een avonturenroman.’ Peter Frankopan, auteur van De zijderoutes
Een schitterend onderzoek naar hoe kennis over de astronomie, wiskunde en geneeskunde sinds de oudheid is blijven bestaan
De zeven steden laat zien hoe de wetenschap zich heeft ontwikkeld tussen de klassieke oudheid en de renaissance; een periode die van groot belang is geweest voor ons huidige denken. We volgen de belangrijkste ideeën, de basis van de hedendaagse geneeskunde, wiskunde en astronomie, op een spannende reis die werd voortgedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar de wereld.
Violet Moller schetst de afgelegde route, langs zeven steden en over een periode van meer dan duizend jaar. We worden meegenomen naar het zesdeeeuwse Alexandrië en het negende-eeuwse Bagdad, naar het islamitische Córdoba en het katholieke Toledo, naar Salerno’s middeleeuwse medische school en Palermo, de hoofdstad van Sicilië met een levendige mix van culturen, en uiteindelijk naar Venetië, waar de drukpersen geometrie mogelijk maakten en zorgden dat de enorme hoeveelheid geschriften over het sterrenstelsel en de geneeskunde nog beter konden worden verspreid. Haar duizelingwekkende reisverslag geeft een genuanceerd en dynamisch beeld vanons gemeenschappelijke intellectuele erfgoed.

ISBN 9789029093552
Uitgever meulenhoff
Verschenen 2019
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze Hardcover