boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De woelige wereld van de worm

De woelige wereld van de worm Vola
  • De woelige wereld van de worm
  • Noemi Vola
  • € 22,50

Dit boek is alleen in de winkel te verkrijgen. Het kan niet worden verzonden.

Geweldig geestig weetjesboek over regenwormen

Aby:
Een medicijn tegen een slecht humeur, dat is dit oergeestige weetjesboek over regenwormen. Weetjesboek? Voor een goot deel is het een mniet-weetjesboek, want zoveel weten we niet over de worm.
Vrolijk geschreven en getekend. Voor kinderen vanaf een jaar of acht, schat ik zo (en voor chagrijnige volwassenen met een jong hart).

 

de uitgever:
Het boek van Noemi Vola gaat over de aardworm, ook bekend als regenworm of, gewoon, worm. Er valt veel te ontdekken aan het gedrag, de eetgewoontes, het onderaardse leven en de verschillende tinten roze die dit glibberige beestje kan aannemen. Toch lijkt niemand – met uitzondering van Charles Darwin – zich ooit voor de worm te hebben geïnteresseerd. Veel aspecten van zijn wereld blijven daarom onbekend voor de wetenschap: hoe ontsnapte hij aan de natuurlijke selectie? Waar dient zijn staart voor? En waarom blijft hij volharden in het graven van eindeloze tunnels in de aarde? Het verhaal volgt één worm in het bijzonder tijdens een tragisch verlies van zijn betere helft (ook bekend als de staart van de worm). En wordt zo een metafoor voor iedereen die lief heeft en pijn lijdt of gemis voelt. Een heerlijke mix van wetenschappelijke observaties en rake ironie. Meer dan 200 geïllustreerde pagina’s, over een piepklein dier dat voor grote veranderingen en vragen staat.

ISBN 9789463192828
Uitgever parade
Verschenen 2023
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze hardcover