boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De Warnow

warnow steketee
  • De Warnow
  • Hans Steketee
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Enorm boeiende beschrijving over roekeloze zeezeil-avonturen

Lot:
In zijn vertelling van de wederwaardigheden van De Warnow en zijn bemanning doet Steketee soms denken aan John Krakauer, mooie aanvullende zijlijnen, vlot geschreven en enorm boeiend. Ik ging eerder naar bed om te lezen!

Aby:
Ik hou niet van zeilen. Als we gemaakt waren om te zeilen, had iedereen net zulke flaporen gehad als de man van een van onze prinsessen. Mijn beste zeilervaring was oersaai. Mijn slechtste was maaginhoudverhusselend. En dan is er een boek over een waargebeurde zeereis die daar nog wat schepjes drama, ellende en overmoed overheen gooit. Gelukkig hoef ik het niet in levenden lijve mee te maken, maar kan ik het gewoon, in de rustige haven mijn mijn huiskamer, tot me nemen. Kom maar door. Hoog aan de wind!

De uitgever:
Zee kiezen met vrienden, muziek maken en leven van de wind – voor Arnoud is dat het ultieme idee van vrijheid. In 2013 vertrekt hij met zijn vriendin Tirza en zes anderen op zijn zelf verbouwde schip, de Warnow, naar Schotland en Noorwegen, op zoek naar het noorderlicht. Nadat ze bijna schipbreuk hebben geleden gaat een deel van de bemanning van boord. Maar Arnoud, Tirza en Peter besluiten hun avontuur door te zetten. Hans Steketee, NRC-journalist en zeezeiler, raakt in de ban van dit verhaal. In het kielzog van de Warnow reist hij van Schiedam naar Schotland en probeert te begrijpen wat er tijdens die laatste oversteek is gebeurd. Wie was Arnoud? Wat bewoog hem? Waarom dwong hij de Warnow op de ruige Noordzee te varen, terwijl het scheepje hier niet voor was gebouwd? In een meeslepende reconstructie laat Steketee zien waar de gedroomde en de echte zee elkaar vinden. Kun je een schip met dromen overladen?

ISBN 9789492928665
Uitgever Uitgeverij Pluim
Verschenen 2019
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze paperback