boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De verloren bloem van de sjamaan

verloren bloem van de sjamaan, morosinotto
  • De verloren bloem van de sjamaan
  • Davide Morosinotto
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95.

Prachtig toverachtig jeugdboek over een ongelooflijke reis van de Andes naar het Amazonegebied

Aby:
Ik ben een fan van de boeken van Morosinotto. En ook dit boek is weer een prachtig reisverhaal over dappere kinderen die zelfstandig, met hulp en tegenwerking van anderen een levensbelangrijke reis langs een rivier gaan, een toekomst tegemoet. Boeven, drugsdealers, artsen, sjamanen, geesten, bloemen en beesten, ze komen allemaal voorbij in een bijzonder vormgegeven en gecomponeerd boek.
Fijn, voor de betere lezer van 12 jaar en ouder.

De uitgever:
Peru, 1986.
Wanneer Laila, de dochter van een Finse diplomaat, wordt opgenomen in een ziekenhuis in Lima, blijft ze niet onopgemerkt: de jonge patiëntjes van de kinderafdeling zijn nieuwsgierig naar dat blonde meisje. Vooral El Rato, het jongetje met de langste tong die Laila ooit heeft gezien, wil meer over haar weten. Steeds vaker trekken de twee samen op, tot ze per toeval een vreemd dagboek vinden. Het is in 1941 geschreven door ene dokter Clarke, maar Laila en El Rato zijn vooral geïnteresseerd in een tekening van een zeldzame bloem die vroeger werd gebruikt door de sjamanen van de stam van K. Volgens Clarkes aantekeningen zou deze bloem een geneeskrachtige werking hebben. Juist op dat moment krijgt Laila haar diagnose: de artsen
hebben eindelijk een naam kunnen geven aan haar ziekte, een naam die alle hoop wegslaat. Toch gaan de twee vrienden, misschien tegen beter weten in, samen op zoek naar de Verloren Bloem, want wie weet kan Laila daarmee alsnog genezen. Zo begint een lange, ongeplande reis die  hen van het Andesgebergte naar het Amazonewoud voert. Onderweg moeten ze het opnemen tegen terroristen, drugshandelaars en de overweldigende, angstaanjagende natuur van Peru.

ISBN 9789059247895
Uitgever baeckens
Verschenen 2020
Bladzijden 480 blz.
Bindwijze hardcover