boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De smaak van wilde peren

smaak van wilde peren arenz
  • De smaak van wilde peren
  • Ewald Arenz
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Een wonderschoon boek over intergenerationele warmte tussen twee gekwetste vrouwen

Aby:
Zo af en toe pak ik een boek waarvan ik vermoed dat het niet direct bij me past. Als boekverkoper moet je tenslotte meer lezen dan wat je altijd al leest. Op de achterfap (zie hieronder, bij de tekst van de uitgever) staat iets over twee vrouwen, de stille kracht van vriendschap, en ook nog het woord “bestiert”. Het zijn niet direct rode vlaggen, maar heel uitnodigend? Nee. Maar wat een prachtboek. Wat een ellende hebben de dames doorstaan, hoe gaaf gaan ze ermee om, wat een onuitgesproken liefde voor van alles (en haat jegens andere dingen), wat een bizarre-passende omgangsvorm weten ze met elkaar te vinden. En ook nog een fijne inleiding in het eten van peren en stoken van brandwijn. Top.
Dat vond mijn geliefde overigens ook.

De uitgever:
In een wijngaard lopen Sally en Liss elkaar tegen het lijf. Sally, jong en woedend, is op de vlucht voor alles en iedereen. Liss bestiert in haar eentje een boerderij. Vanaf het eerste moment voelen ze zich opmerkelijk met elkaar verbonden. Terwijl ze samen op de akker en in de perenboomgaard werken en de bijen verzorgen, raken ze met elkaar in gesprek over wat hen van anderen scheidt. Wanneer het verleden ongewild hun leven binnendringt, ontdekken ze de stille kracht van vriendschap.
De smaak van wilde peren is een roman die onthaast, en de aandacht richt op wat er werkelijk toe doet.

ISBN 9789046826522
Uitgever Nieuw Amsterdam
Verschenen 2020
Bladzijden 256 blz.
Bindwijze hardcover