boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De slinger van Foucault

eco slinger van foucault
  • De slinger van Foucault
  • Eco, Umberto
  • € 15,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Complotten worden bewaarheid

Wat schreef Eco heerlijke boeken! Vol eruditie en humor, met intelligentie en levensplezier. MIjn favoriet – de favoriet van velen, denk ik – is De slinger van Foucault. Ik ken geen wilder boek, geen wonderbaarlijker boek. Ironisch en tegelijkertijd een omarming van het leven, dat kom je niet vaak tegen.

Drie redacteuren van een uitgeverij in Milaan raken door manuscripten die zij onder ogen krijgen onafwendbaar verstrikt in de gedachte dat er iets onvoorstelbaars gaande is op deze wereld. In een tijd waarin de ratio en de automatisering hun triomfen vieren, beginnen zij verbanden te leggen tussen tempeliers, partizanenstrijd, Braziliaanse umbanda’s, Rozenkruisers, computers, vrijmetselaars, stripfiguren en kabbala. Ze komen tot de ontdekking dat werkelijk alles met elkaar samenhangt.
Het lijkt een spel, totdat de eerste dode valt… Als het vermoeden rijst dat occulte machten al eeuwenlang alles in het werk stellen om hun Plan ten uitvoer te brengen, wordt het spel tot een beklemmende werkelijkheid. Opgejaagd door het huiveringwekkende besef dat de geschiedenis slechts een complot, een samenzwering van mysterieuze krachten is, worden ze steeds verder meegesleurd in hun tocht langs de afgrond van de werkelijkheid.

ISBN 9789044628517
Uitgever Prometheus
Verschenen 2015
Bindwijze paperback