boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De partij dat ben ik

de partij dat ben ik aalberts
  • De partij dat ben ik
  • Chris Aalberts
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Fascinerend boek over de wonderlijke wegen van de man en de partij, van binnenuit bekeken

Aby:
Ik had een half uurtje over, las de eerste hofdstukken van dit boek, en werd er door gegrepen, al was het maar omdat het me op de werking van het geheugen wees, in die vijf jaar is alweer aardig wat vergeten over de opkomst van wat eerst tamelijk rechtsige voorvechters van directe democratie leken te zijn, maar gaandeweg pleiters voor een samenleving waar ik van mijn langzalzeleven niet in wil wonen bleken te worden.
Alle respect ook voor de schrijver/journalist, die alles vijf jaar lang op de voet, van binnnenuit volgde.

De uitgever:
Voor de ene stemmer is Thierry Baudet de verlosser, voor de ander een valse verleider. Maar hoe kon hij met Forum voor Democratie deze positie innemen? Het begint in 2015, wanneer Baudet een denktank opricht die Nederland moet veranderen. Wanneer het niet lukt om met ‘borrellezingen’ de politiek van buitenaf te beïnvloeden, moet het van binnenuit: de partij Forum voor Democratie is geboren. Er volgt een tumultueuze periode van groei en controverse. Forum ontwikkelt zich tot een krachtige campagnemachine, Baudet trekt volle zalen en weet keer op keer de media te bespelen. Op de achtergrond stampt Henk Otten een efficiënte organisatie uit de grond waarbij voor inspraak geen ruimte is. In 2019 wordt Baudet alleenheerser, Forum extremer en de sfeer grimmiger. Partijleden deinzen er niet voor terug om critici te intimideren. Chris Aalberts was er vanaf het prille begin bij, toen Forum nog een denktank was aan de Amsterdamse Herengracht. In ‘De partij dat ben ik’ – het resultaat van vijf jaar verslaggeving – reconstrueert hij de opkomst van de beweging van Thierry Baudet. Hij analyseert de inhoudelijke koers, het stormachtige succes en de organisatie.

ISBN 9789491921858
Uitgever Jurgen Maas
Verschenen 2020
Bladzijden 287 blz.