boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De paradox van het geluk

paradox geluk forna
  • De paradox van het geluk
  • Aminatta Forna
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Zo'n volle roman over de ervaringen van de moderne mens in de multiculturele stad

Lot:
Zo’n volle roman! Alleen blijft de kern van het verhaal klein: twee mensen botsen tegen elkaar op in Londen. Eén keer. Twee keer. Drie keer. Ook al rekent de professor psychiatrie de vossenonderzoeker voor dat het helemaal niet zo toevallig is dat ze elkaar tegenkomen in miljoenenstad Londen, toch blijft het bijzonder. Langzaam groeien deze twee zeer verschillende mensen naar elkaar toe. Dat eenvoudige verhaalgegeven gebruikt Forna op van alles te zeggen over de ervaringen van de moderne mens in de multiculturele stad. Ze speelt met clichés over wit en zwart, man en vrouw, natuur en cultuur… over deze roman wil ik elke keer dat ik eraan denk, praten. Ik ben niet de enige, overigens. Ik kreeg het boek door verschillende klanten aangeraden en nadien hielden we 2 leesclubbijeenkomsten over het boek en bij elke volgende leesclub kwam het boek weer ter sprake.

De uitgever:
Waterloo Bridge, Londen. Een toevallige ontmoeting tussen twee vreemden, Atilla, een Ghanese traumapsychiater en Jean, een Amerikaanse die stadsvossen bestudeert. Wanneer Atilla’s neefje vermist blijkt mobiliseert Jean haar netwerk van vrijwilligers die vossen voor haar tellen; samen gaan ze op zoek. Gaandeweg ontvouwt zich tussen Atilla en Jean een bijzondere vriendschap.
De paradox van geluk is een aangrijpende roman over instinct, veerkracht en de complexiteit van menselijke relaties. Forna toont ons op geraffineerde wijze de verborgen kanten van een multiculturele metropool, hoe we met elkaar samenleven en de ware aard van geluk.
Het huis met de schaduw van Aminatta Forna werd gekozen tot DWDD Boek van de Maand .

ISBN 9789046823873
Uitgever Nieuw Amsterdam
Verschenen 2019
Bladzijden 416 blz.
Bindwijze paperback