boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De Nichtjes

Nichtjes, venturini
  • De Nichtjes
  • Aurora Venturini
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Fascinerend boek, over een beeldend getalenteerde maar ontwikkelingsgestoorde en taalarme verteller

Aby:
Wat een fascinerend boek! De verteller is een schildertalent met een taalontwikkelingsstoornis, die ook in haar sociale ontwikkeling wat achterloopt. Hou houdt die stand temidden van een familie met nog meer buitenbeentjes en problemen, waarbij de scheidslijn tussen goed en kwaad soms naar het lijkt wat willekeurig overschreden wordt?

 

De uitgever:

Een onvergetelijke roman van een literair fenomeen uit Argentinië
‘Eindelijk kreeg Venturini de erkenning waar ze naar verlangde, met dit excentrieke, fascinerende verhaal met even excentrieke en fascinerende personages.’ Het Parool

Yuna groeit op in de jaren veertig in La Plata, een stad nabij Buenos Aires. Ze worstelt met een leerachterstand en doet haar best om met behulp van een woordenboek de taal beter onder de knie
te krijgen. Het huis waarin ze opgroeit is er een zonder mannen, de vrouwen uit haar familie zijn allen beschadigd. Yuna probeert haar milieu, waarin misbruik en geweld aan de orde van de dag zijn, te begrijpen en te ontstijgen. Met een openhartige blik kijkt ze naar de wereld, haar vertelstem is ontwapenend, grappig, brutaal en onvergetelijk: zo trekt ze je haar kolkende wereld in.
De nichtjes is Aurora Venturini’s meesterwerk, een verhaal dat alle conventies van de literaire taal op de
helling zet. Het bracht Venturini op vijfentachtigjarige leeftijd, toen het boek in Argentinië verscheen, grote bekendheid in eigen land. Postuum vestigt het haar naam als een van de interessantste Argentijnse auteurs van deze tijd.
Met een voorwoord van Mariana Enriquez, auteur van o.a. Ons deel van de nacht en Dingen die we verloren in het vuur (genomineerd voor de International Booker Prize).

‘Een roman van verdorven genialiteit.’ Enrique Vila-Matas
‘Literatuur die gutst als bloed.’ Mariana Enriquez

ISBN 9789463811415
Uitgever Podium
Verschenen 2022
Bladzijden 208 blz.
Bindwijze paperback met flappen