boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De moord op Buckingham Palace

De moord op Buckingham palace
  • De moord op Buckingham Palace
  • Bennett, S.J.
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Deel 2 in de serie!

Lot:

Deel twee in de serie waarin Queen Elizabeth de speurder is. Het lijkt een onmogelijk dwaas gegeven, maar Bennett weet het geloofwaardig te maken. Deels komt dat, denk ik, omdat ze het zo mooi inbedt in de realiteit. In dit tweede deel is die realiteit de uitkomst van het Brexit referendum en de spanning rond de verkiezingsstrijd tussen Clinton en Trump. Met dat als achtergrond moeten de Queen en haar assistent Rosie Oshodi deze keer verdwenen schilderijen, raadsels rond de dood van een huishoudster en briefjes vol seksisme en racisme ontsluieren. Ze staan hun mannetje.

Uitgever:

Miss Marple meets The Crown in deze charmante cosy crime.

In de nasleep van een referendum dat de natie heeft verdeeld, kan de Queen wel wat anders gebruiken dan nóg meer problemen. Maar wanneer een schilderij van het koninklijk jacht Brittannia – in de jaren zestig aan de Queen gegeven – onverwacht ergens anders opduikt, ruikt ze onraad. Dan wordt er een lichaam in het zwembad van Buckingham Palace gevonden en raakt ze verwikkeld in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Samen met haar rechterhand Rozie gaat ze op onderzoek uit, vastberaden de zaak op te lossen – maar lukt dat voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

ISBN 9789046829431
Uitgever Nieuw Amsterdam
Verschenen 2022
Bladzijden 352 blz.
Bindwijze Paperback

buikbandje

The Queen als speurder… ja, dat is fijn! Dit is deel 2, even goed als deel 1, en los te lezen. – Lot