boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De man die van zijn been een lamp maakte

De man die van zijn been een lamp maakte
  • De man die van zijn been een lamp maakte
  • Lex Boon
  • € 20,00

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Alleen al de titel is briljant

Aby:
Er zijn van die boeken die ik zoooo graag wil lezen, en hoop dat ik er aan toe kom. Dit is er zo een. Wat een titel. Wat een thema’s.
Wat een zoektocht naar gelegenheden. Gelukkig zijn de verhalen niet zo lang, daar is altijd wel een plekje voor te vinden.

de uitgever:
De beste, leukste en meest verbazingwekkende reportages van Lex Boon nu verzameld in een boek.
Journalist Lex Boon heeft een neus voor mooie en boeiende verhalen. In al die verhalen, die vaak beginnen met een eenvoudige vraag, stuit hij op verrassende wetenswaardigheden, laat hij boeiende mensen aan het woord en ontsluiert hij iets van de tijd waarin we leven. Waar komt het water in de Amstel in Amsterdam eigenlijk vandaan? Het lijkt een simpele vraag die je kunt beantwoorden door op de kaart te kijken. Maar zo eenvoudig is het niet. Boon eindigt zijn fantastische zoektocht op een bergtop in Zwitserland. Een andere reportage speelt zich af in 236 stegen van Amsterdam, waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. En is de geur van de hoofdstad eigenlijk in een parfum te vangen?
Hilarisch is het verhaal over een man en zijn been. Het been moet worden geamputeerd en de man wil het houden om er een lamp van te maken. Boon volgt het proces van been tot lamp. En hoe weet een groep jonge Roemeense criminelen zeven waardevolle schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal te stelen? Wat dacht de man op Faeröer, toen hij per ongeluk een potvis liet ontploffen? Wat doet die Indiase monnik eigenlijk midden in een Amstelveense woonwijk? En waarom krijgt Boon brieven van de koningin?
Met een frisse, onbevooroordeelde en vrolijke blik kijkt Boon de wereld in. Hij gaat altijd net een stapje verder en dat levert de prachtigste verhalen op:
• De man die een potvis liet ontploffen
• Nachtelijk spoorboekje
• Stadsluchtje
• Kaart voor de koningin
• Van wie is de boeddha?
• Cricket en curry in Amstelveen
• Welkom in Laren
• Sterk staaltje steeg
En nog veel meer!

In de pers
‘En potverdorie wat een lekker boek is Ananas. Ik wist niet dat non-fictie over ananas zo’n pageturner kan opleveren. (…) Sla dit boek open en de zon begint te schijnen.’ de Volkskrant
‘Een intrigerend boek. Zijn stijl is geestig en speels. Dit boek is een verademing.’ NRC
‘Een medicijn tegen liefdesverdriet.’ Trouw

ISBN 9789029094573
Uitgever Meulenhoff
Verschenen 2021
Bladzijden 336 blz.
Bindwijze paperback