boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De kennismaking. Faxen aan Ger (1994-1997)

De kennismaking - Nicolien Mizee
  • De kennismaking. Faxen aan Ger (1994-1997)
  • Mizee Nicolien
  • € 24,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Toen de fax nog bestond

Na een paar lessen van hem, ziet Nicolien Mizee in Ger Beukenkamp een Meester en begint hem faxen te sturen. Ger antwoord nooit. In deze collectie staat het begin van de stroom faxen, tussen 1994 en 1997. Het verschijnt bij Van Oorschot, de uitgever van J.J. Voskuil en Frieda Vogels, dus dan weet je in welke hoek je ‘t zoeken moet.

Van de uitgever:
In 1994 krijgt Nicolien Mizee les in scenarioschrijven van Ger Beukenkamp. Er ontvouwt zich een klassieke meester-leerlingrelatie. Nicolien ziet in Ger een boven de normale mensen verheven God. Om ook buiten de lessen haar gedachten aan de zijne te kunnen spiegelen, begint ze hem faxen te sturen. Eerst een paar, dan bijna dagelijks, vele jaren lang. Ger antwoordt nooit.
De kennismaking. Faxen aan Ger (1994‒1997) is het geopenbaarde deel van een eenzijdige fascinatie. En het is meer, het is een vormgegeven dagboek van Nicolien Mizee, haar worsteling met de sociale dienst, geld, vrienden, familie, het schrijven en met relaties. De kennismaking is een verzameling schitterende portretten, geestige gebeurtenissen, droevige misverstanden, wezenlijk gekonkel. Steeds oprecht, vaak briljant geformuleerd.

ISBN 9789028270206
Uitgever Van Oorschot
Verschenen 2017
Bladzijden 393 blz.
Bindwijze gebonden met stofomslag