boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De jongens van NIckel

jongens van nickel whitehead
  • De jongens van NIckel
  • Colson Whitehead
  • € 22,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Heftige fictie, op akelige feiten gebaseerd

Aby:
Als je gruwelijke geschiedenis op een interessante literaire wijze persoonlijk invoelbaar gemaakt wilt hebben, is dit een boek voor jou! “De jongens van Nickel” bespreekt de wantoestanden in een Amerikaanse tuchtschool, ten tijde van de rassenscheidingwetten, en het hakt er behoorlijk in. De rechteloosheid van de ene groep en de ongebreidelde machtswellust en het sadisme van de andere wordt door auteur Whitehead invoelbaar beschreven. Toch is er in alle hopeloosheid ook hoop, die op een wonderlijke wijze wordt ingevuld.

De uitgever:
‘De jongens van Nickel’ van Colson Whitehead is de hartverscheurende opvolger van de bekroonde internationale bestseller ‘De ondergrondse spoorweg’. In deze nieuwe roman ontleedt hij een nog recenter duister hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis – het tijdperk van de Jim Crow-rassenwetten in het Zuiden van Amerika – aan de hand van het verhaal van twee tieners op een helse tuchtschool in Florida. Het zijn de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en de zestienjarige Elwood Curtis gaat zijn toekomst vol vertrouwen tegemoet. Totdat hij vanwege een vergissing op de Nickel Academy belandt. Met name de zwarte jongens worden aan het sadisme van hun witte bewakers uitgeleverd. Misbruik, marteling en corruptie zijn aan de orde van de dag; voor het minste vergrijp worden de jongens ‘naar achter’ gebracht – vanwaar ze nooit meer terugkomen. In deze gruwelkamer is er voor Elwood één houvast: zijn vriend Turner, die geen enkele ambitie koestert, behalve ontsnappen uit Nickel.

ISBN 9789025454579
Uitgever atlas contact
Verschenen 2019
Bladzijden 271 blz.
Bindwijze hard-back
Andere talen engels - €19,95