boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De jongen en de hond

de jongen en de hond hase
  • De jongen en de hond
  • Seishu Hase
  • € 21,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

een fraaie vertelling over de impact van een hond op mensenlevens

Aby:
De hond en de jongen is een vertelling die ik zou willen geloven, over een dappere hond die na de aardbeving en tsunami in Japan zijn baasje kwijtraakt, op zoek gaat naar een vriend, daarvoor het halve land doorkruist en ondertussen een behoorlijke impact heeft op  een stel mensenlevens.

de uitgever:
In ‘De jongen en de hond’ van Seishu Hase duikt zes maanden na de allesverwoestende tsunami van 2011 een vermagerde Duitse herder op in Fukushima in het noordoosten van Japan, helemaal alleen. De mysterieuze zwerfhond wordt opgevangen door achtereenvolgens een vrachtwagenchauffeur met een bijbaantje in de onderwereld, een smokkelaar, een uitgeblust echtpaar, een prostituee en een oude, eenzame jager. Elk baasje heeft snel door dat de herder vastberaden op weg is naar het zuiden. Waar de hond vandaan komt, waar hij precies heen gaat, en vooral naar wie hij de hele tijd op zoek is, wordt pas jaren later duidelijk in Kyushu, in het door aardbevingen geteisterde zuidwesten van Japan. In de tussentijd verandert hij de levens van iedereen die hij tegenkomt, maar het gaat hem om één specifiek leven, dat hij móét zien te bereiken.

ISBN 9789025472054
Uitgever atlas contact
Verschenen 2022
Bladzijden 288 blz.
Bindwijze paperback