boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De honderd van Heytze

de honderd van heytze
  • De honderd van Heytze
  • ingmar heytze
  • € 22,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95.

De honderd gedichten van Heytze zijn mooi, niet lullig, en toegankelijk toegelicht.

Aby:
Een vriendin van me volgde een cursus poëzie bij de door haar bewonderde Ingmar Hetytze, en bleek opeens zelf ook goed te kunnen schrijven. Geen grap, geen cynisme hier.
Ik kende zijn werk niet, en las eens wat. Dat was bepaald geen straf. En dit boek maakt ze meteen lekker begrijpelijk, met ene toelichtend stukkie proza bij elk gedicht. Fijn.

De uitgever:
Op een podium geeft Ingmar Heytze zijn poëzie altijd extra glans. Hij draagt zijn gedichten niet alleen geweldig voor, maar vertelt er ook ter inleiding of uitleiding van alles bij. Heytze houdt zich daarbij ver van interpretatie van zijn eigen werk, dat is aan de lezer of luisteraar zelf, wat niet wegneemt dat hij in deze toelichtingen veel van zijn poëzieopvattingen en werkwijze prijsgeeft.
In De honderd van Heytze brengt Heytze de favoriete gedichten bijeen uit zijn eigen, rijke oeuvre, voorzien van kleine, persoonlijke essays waarin hij toont niet alleen dichter te zijn, maar ook columnist, denker, lezer en grapjas.
Heytze nodigt je uit in zijn universum als schrijver: van herinneringen aan een kortstondige loopbaan als management trainee tot anekdotes over memorabele optredens, het schrijven van zijn bekendste gedichten of bijzondere ontmoetingen met andere dichters en zijn lezers.

ISBN 9789463810678
Uitgever podium
Verschenen 2021
Bladzijden 248 blz.
Bindwijze paperback