boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De grote wil en andere schrijflesverhalen

de grote wil mizee
  • De grote wil en andere schrijflesverhalen
  • Nicolien Mizee
  • € 14,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Luchtige verhalen over schijflessen

Aby:
Schrijver geeft schrijfles en vertelt daarover. Dat kan zo maar zwaar, of maatschappelijk geëngageerd, of lichtvoetig vrolijk en soms wat gluurderig worden. Lichtvoetig vrolijk, dat is het boek van Mizee. Heerlijke openhartige stukjes over de beperkingen van de docent, de successen van de leerlingen, wegen die begaan moeten worden, flaters die geslagen worden. Hilarisch vond ik het stukje over Wappa en Kappa, en de uiterst naïeve leerling die er de hoofdrol in speelt. Les van Nicolien is vast heel leuk. Of het leuk is om in haar stukjes te eindigen, dat weet ik dan weer niet.

De uitgever:
Op het bord heb ik de ijzeren wet van elk verhaal geschreven: Iemand Wil iets, dat gaat Mis en dan gebeurt er iets Anders. Twaalf volwassenen zitten zwijgend onder de tl-buizen. De eerste is een geleerde in de Middelnederlandse letterkunde, de tweede loodgieter, de derde woedend.
Al jaren geeft Nicolien Mizee les in verhalen schrijven, zowel aan de Volksuniversiteit als aan de Schrijversvakschool. Ze onderwijst haar leerlingen aan de hand van een aantal onbetwistbare regels en met geestige voorbeelden uit haar beroepspraktijk. Want verhalen vertellen is belangrijk: de wereld zou er veel beter uitzien als we elkaars verhalen willen lezen en beluisteren. En eigenlijk is elk verhaal goed, als de hoofdpersoon maar gedreven wordt door een duidelijke Grote Wil. ‘Mizee onderscheidt zich in al haar werk met een geestige, geslepen stijl, rijk aan memorabele zinnen, waarin ze menselijk leed van een afstand beziet en toch met warmte.’ – de Volkskrant ‘Eigenlijk maakt het niet uit waar Nicolien Mizee over schrijft, elke letter die ze op papier zet is de moeite van het lezen waard.’ – VPRO Gids ‘Een van de meest eigenzinnige en authentieke, diepzinnige en lucide én geestige oeuvres uit de Nederlandse literatuur.’ – NRC Handelsblad

ISBN 9789038808581
Uitgever nijgh en van ditmar
Verschenen 2020
Bladzijden 112 blz.
Bindwijze hardcover