boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De grote cirkel

grote cirkel shipstead
  • De grote cirkel
  • Maggie Shipstead
  • € 26,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten voor dit boek zijn 6,95

Fictioneel hoogvliegen

Lot:
Magistraal epos over een vrouwelijke piloot, die in de twintigste eeuw rond de wereld wilde vliegen en verdween op het laatste stuk. Amelia Earhart schiet wellicht te binnen, maar zij is het niet. De grote cirkel gaat over de fictieve pilote Marian Graves en over de actrice die haar meer dan 50 jaar later zal vertolken in een biopic. Het boek begint met een kaart van Marians reis om de wereld en daarna zinnen die mij meteen meenemen (ook in het Nederlands!).

Vertaling: Marion Drolsbach en Lucie Schaap.

Van de uitgever:

Nadat de tweeling Marian en Jamie Graves in 1914 als baby’s zijn gered in een schipbreuk, worden ze opgevoed door hun excentrieke oom in Montana. Tijdens een ontmoeting met enkele piloten die over de stad vliegen in versleten dubbeldekkers, begint Marians levenslange fascinatie voor vliegen. Op haar veertiende stopt ze met school en vindt ze een onwaarschijnlijke en gevaarlijke beschermheer, een rijke dranksmokkelaar. Hij zorgt voor een vliegtuig en vlieglessen, in ruil voor haar diensten. Met zijn hulp kan Marian haar droom waarmaken maar de deal zal haar voor altijd blijven achtervolgen, zelfs als zij eenmaal de wereld rondreist, hoog in de lucht.

In 2014 wordt Hadley Baxter gecast om Marian te spelen in een film die draait om haar verdwijning op Antarctica. Hadley wil zichzelf en haar carrière opnieuw definiëren, nadat ze jarenlang de hoofdrol heeft gespeeld in een romantische filmfranchise. Ze dompelt zich volledig onder in het karakter van Marian, waardoor de parallellen tussen hun levens zichtbaar worden. Hun verhalen leggen de honger naar zelfbeschikking van beide vrouwen in totaal verschillende geografische gebieden en tijden bloot.

ISBN 9789029095877
Uitgever Meulenhoff
Verschenen 2022
Bladzijden 671 blz.
Bindwijze Paperback met flappen
Andere talen engels - €13,95