boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De geografische factor

geografische factor marshall
  • De geografische factor
  • Tim Marshall
  • € 23,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Wereldpolitiek inzichtelijk gemaakt aan de hand van de wereldkaart

Aby:
Mocht je je ooit hebben afgevraagd waarom je op school moest leren waar bergketens en rivieren loipen, en hoe landsgrenzen eruit zagen, dan vind je in dit boek het antwoord. Een enorme zwik geopolitieke conflicten kunnen verlkaard worden aan de hand van dingen die je op de kaart kunt zien, en dingen die je op die kaart zou willen zien. Zinvol en actueel, toegankelijk geschreven.

De uitgever:
Waarom is Poetin geobsedeerd door de Krim? Welke rol speelden watervallen in de ontwikkeling van het Afrikaanse continent? Waarom is China een marinevloot aan het opbouwen? Wat voor conflict broeit er tussen Egypte en Ethiopië?
Of het nu gaat om machtige bergketens of begeerlijke zeehavens, de geografische kenmerken van een land beïnvloeden het handelen van zijn leiders. Om de wereldpolitiek te kunnen volgen moet je mensen, ideeën en bewegingen begrijpen, maar zonder kennis van de geografie krijg je nooit een compleet beeld. Aan de hand van tien landkaarten legt ervaren buitenlandcorrespondent Tim Marshall uit hoe grenzen, grondstofvoorraden en de loop van rivieren de loop van de wereldgeschiedenis nog altijd bepalen.

ISBN 9789044542189
Uitgever De Geus
Verschenen 2019
Bladzijden 320 blz.
Bindwijze paperback