boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De gebeurtenis

de gebeurtenis terrin
  • De gebeurtenis
  • Peter Terrin
  • € 23,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Weer een nieuw, goed ontvangen boek van Terrin

Aby:
Het vorige boek van terrin, “Al het blauw”, liep als een tierelier. En nu is er een nieuw boek van hem. De recensies die ik gezien heb waren lovend en interessewekkend. Ik moet toch maar eens iets van hem gaan lezen. Dit boek, bijvoorbeeld.

De uitgever:
Een subtiel ingenieuze roman-in-verhalen van internationale allure.
Juliette is een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd en de trouwe assistent van Willem, een hoogbejaarde schrijver die door ziekte blind is geworden en zijn boeken aan haar dicteert. In de nadagen van zijn carrière beleeft hij zijn grootste successen. Als Willem komt te overlijden, vecht zijn jonge vrouw Femke zijn testament aan. Daarin heeft Willem bepaald dat Juliette niet alleen zijn beroemde verzameling eerste drukken krijgt, maar ook een memorystick met vermoedelijk zijn ultieme, onthullende dictaten.
De gebeurtenis is een speels en rijk boek waarin de verhalen subtiel in elkaar grijpen. Ze lezen als hoofdstukken uit de laatste roman die Juliette en haar beminde Willem samen schrijven, gescheiden door de dood, maar één in hun proza. Daarin treffen we, onder meer, een terminale patiënt die maar niet sterft, een hond die verloren loopt op kerstavond, een menselijk brein dat geüpload wordt naar de iHead, en een man die zwaait naar zijn vrouw in het gesloten woonzorgcentrum. Een roman-in-verhalen over de grillige liefde, waarin Peter Terrin eens te meer zijn personages bezwerend tot leven wekt.

ISBN 9789403181813
Uitgever de bezige bij
Verschenen 2022
Bladzijden 224 blz.
Bindwijze hardcover