boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

de eik was hier

de eik was hier bibi dumon tak
  • de eik was hier
  • bibi dumon tak
  • € 9,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Filosofische gesprekken tussen een oeroude eik en een vaamse gaai

Aby:
De eik en de gaai praten over leven, dood, stilstaan, beweging, en een onzekre toekomst voor de eik, zo midden tussen twee banen van de snelweg.
Het klinkt als een sprookje, maar is ook een waar verhaal en warm pleidooi voor het voortbestaan vand e eik en het beheersen van de asfaltdruk.
Toegankelijke filosofie en activisme voor jeugd en jongeren, in het kader van de maand van de filosofie, van meesterschrijfster bibi dumon tak.

de uitgever:
In de middenberm van de A58 bij Ulvenhout staat een zomereik. Hij staat er al 180 jaar en is misschien wel de bekendste boom van Nederland. Liefkozend wordt hij de ‘troeteleik’ genoemd en in 2018 werd hij verkozen tot boom van het jaar. De eik kwam tot wasdom op een 19e-eeuws landgoed met een groot landschapspark eromheen. Prins Bernhard woonde er korte tijd en ook koningin Wilhelmina.
Maar met de aanleg van de A58 veranderde alles. Alle eiken werden gekapt, alleen die ene eik mocht blijven staan. Nu razen er dagelijks duizenden auto’s langs hem heen. En het worden er steeds meer. Daarom moet de eik wijken voor extra asfalt. Wat dat betekent vertelt de eik aan zijn beste vriend de gaai die hem dagelijks bezoekt.

ISBN 9789045125329
Uitgever querido
Verschenen 2021
Bladzijden 128 blz.
Bindwijze paperback