boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De dwaler

cover de dwaler
  • De dwaler
  • Rijswijk, Roos van
  • € 18,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 4,95, tenzij anders aangegeven.

Van Rijswijk doet 't weer!

Favoriet van Lot! ‘Als korte verhalen zó zijn,ben ik een liefhebber. Mijmerend poëtisch en absurdistisch fantastisch tegelijk. Van Rijswijk neemt haar lezers serieus: wat ze niet vertelt, kunnen wij wel invullen. Prachtig.’ – Lot

De verhalen van Van Rijswijk doen me denken aan het werk van Belcampo. Beheerst en zelfverzekerd leidt ze ons binnen in vervreemdende, soms licht bizarre, soms alledaagse werelden waar niets en alles gebeurt. Elk verhaal is anders, allemaal zijn ze verfijnd geschreven.

De verhalen in De dwaler zijn sprankelend, prikkelend, poëtisch en altijd ongewoon. Ze laten een wereld zien die op de onze lijkt, maar het net niet is. Zo besluit een man midden in een chique woonwijk op straat te blijven liggen, en vraagt een vrouw uit medelijden een wildvreemde mee naar zee. Een buitenaardse verkenner onderzoekt of de mens meer is dan bladgroen en een schoolklas wordt voor een spelletje levend stratego wel heel erg verdeeld door hun docent. Empathie komt uit de kraan, in een hijskraan ben je het verst verwijderd van de doden, en alleen in De dwaler kun je vissen in de gangen van een ziekenhuis.

ISBN 9789021423999
Uitgever Querido
Verschenen 2021
Bladzijden 208 blz.
Bindwijze paperback